Ultimele noutati Perform Media

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 745

Firmele de organizare de evenimente in 2013

Firmele de organizare de evenimente din România au rulat în 2013 43 de milioane de euro, au realizat un profit de 3,3 milioane de euro şi au avut pe statele de plată peste 1.000 de angajaţi. Datele reies dintr-o analiză a pieţei de organizare de evenimente din România, realizată de Creative Business Management, pe baza datelor furnizate de firmele care au ca domeniu principal de activitate organizarea de evenimente.

Firmele de organizare de evenimente reprezintă în prezent 0,03% din totalul firmelor din România. Mai exact, din aproximativ 600.000 de firme înregistrate în România, numai 264 au ca domeniu principal de activitate Organizarea de Târguri şi Expoziţii, cu codul CAEN aferent acesteia, la nivelul anului 2013.

Aproape jumătate dintre acestea sunt în Bucureşti, unde sunt înregistrate 124 de firme. Pe următoarele locuri în clasament, în funcţie de numărul de firme, sunt judeţele Cluj şi Timiş, cu 17 respectiv 16 firme înregistrate cu acest domeniu principal de activitate.

Cele mai multe dintre firmele româneşti de organizare de evenimente au mai puţin de 10 angajaţi. Excepţii se întâlnesc doar în judeţele Bucureşti, Cluj, Dolj, Iaşi şi Ilfov, unde sunt înregistrate firme cu peste 10 angajaţi. Din totalul de 264 de firme doar 12 au peste 10 angajaţi, iar opt dintre acestea sunt în Bucureşti.

În Capitală este înregistrată singura firmă de organizare de evenimente cu peste 100 de angajaţi din România, Romexpo S.A.

Cele aproximativ 250 de firme care activează în domeniu au rulat, în 2012, aproape 200 de milioane de lei. Mai exact, cifra totală de afaceri din domeniu a fost de 187,4 milioane de lei, echivalentul a 43 de milioane de euro. Trei sferturi din această sumă a fost declarată de firmele din Bucureşti, care au avut o cifră de afaceri cumulată de aproape 33 de milioane de euro. Profitul total declarat al firmelor de organizare de evenimente a fost de 3,3 milioane de euro în 2012.

Firmele româneşti de organizare de evenimente au avut un număr total al angajaţilor de 1.088, din care 677 în Bucureşti, balanța fiind înclinată în favoarea Capitalei de cei aproape 200 de angajaţi ai Romexpo.

Cifrele sunt doar în mică măsură relevante pentru piaţa de evenimente din România, la care contribuie şi firmele private, prin organizarea de evenimente proprii, hotelurile, restaurantele, agenţiile de turism şi firmele de PR.

Rate this item
(1 Vote)

Login to post comments
back to top