Ultimele noutati Perform Media

Catering-ul pentru un eveniment

Fără gluten, meniu vegan, fără produse lactate, meniu vegetarian. Nu știu câți dintre organizatorii de evenimente autohtoni s-au „luptat” cu astfel de sensibilități și restricții alimentare atunci când au planificat un eveniment de mica sau de mare amploare. Poate părea copleșitor atunci când invitații la evenimentul pe care îl organizați vă spun ca pot mânca doar anumite produse. 

 

E normal și inevitabil ca oaspeții voștri să aibă câteva restricții la care trebuie să vă adaptați. Iată câteva sugestii pe care le puteți folosi atunci când organizați un eveniment care include orice fel de serviciu de catering.

 

Includeți în formularul de înregistrare un spațiu unde invitații să completeze, dacă e cazul, orice alergii sau restricți alimentare. Un spatiu suficient de mare pentru ca invitații să aibă loc să completeze toate detaliile e mai potrivit decât doar includerea unei întrebari (Restricții alimentare) pe care s-o bifeze. În acest mod vă asigurați că veniți în întâmpinarea nevoilor invitaților voștri, iar invitații voștri se vor simți mult mai confortabil în a spune cuiva că există anumite alimente pe care nu le pot consuma. Vreți ca toată lumea să se bucure de evenimentul pe care îl organizați, iar acest lucru include și mâncarea. 

 

Colaborați cu furnizorul de mâncare. Nu e pentru prima oară când furnizorul cu care lucrați a trebuit să se conformeze unor restricții alimentare pentru invitați. Și, cu siguranță, nu va fi pentru ultima oară. Așa că nu trebuie să vă simțiți prost sau inconfortabil atunci când îl veți informa pe bucătarul șef că aveți invitați care au nevoie de un regim alimentar special. Meseria lor e să asigure servicii alimentare satisfăcătoare pentru toată lumea. Iar rolul vostru este sa culegeti aceste detalii și sa le transmiteti persoanelor potrivite. Bufeturile sunt opțiuni grozave pentru un grup cu multe nevoi diferite. Un bufet va permite invitatilor voștri sa aleaga ceea ce doresc, fără să se simtă exclusi. 

 

Nu numai ca va trebui sa va gândiți la nevoile individuale ale invitatilor voștri, însă luați în considerare tabloul de ansamblu. Un prânz bogat în carbohidrati poate face invitații să se simtă indestulati, leneviti și, posibil, cu putere redusa de concentrare în restul zilei. Alegeți, în schimb, alimente bogate in proteine pentru a-i energiza pe invitați. Optati pentru un prânz cu salate, fructe și alte alimente ușoare. Alegeți mâncare care sa conțină proteine, precum nucile. Meniuri care nu contin mult zahăr pot include fructe, legume cu sos si iaurturi cu batoane de cereale. Și nu-i uitați pe bautorii de cafea. Asigurați-va ca aveți o varietate de arome, inclusiv cafea fără cofeina.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments
back to top