Ultimele noutati Perform Media

Ati obtinut feedback-ul. Ce urmeaza?

Feedback-ul primit de la clienţi este un instrument extrem de important, în special pentru organizatorii de evenimente, pentru că îi ajută să-şi planifice mai bine evenimentele viitoare. Formularele de feedback vă pot indica ce aţi făcut bine acum şi ce cred cu adevărat participanţii despre evenimentul vostru.

Aţi primit formularele de feedback, dar ce faceţi mai exact cu aceste informaţii? Evident, nu vă va fi de nici un folos să colectaţi informaţii valoroase şi să nu vă deranjaţi să le analizaţi, aşa că iată câteva idei ale specialiştilor americani:

 

1. Triaţi informaţiile, în funcţie de persoanele care vi le-au oferit. În general, feedback-urile sunt anonime, însă încercaţi să obţineţi informaţii care să vă permită să le sortaţi după tipurile de clienţi. De exemplu, de cât timp este cineva clientul vostru sau dacă a participat pentru prima oară la eveniment. Astfel, puteţi avea o perspectivă mai bună despre feedback-ul pe care vi l-au dat. 

 

2. Nu vă simţiţi ofensaţi. Unele comentarii de pe formularele de feedback pot să vă irite extrem de ușor, însă nu vă descurajaţi. Reţineţi faptul că aceste informaţii vă sunt foarte utile pe termen lung.

 

3. Nu acordaţi atenţie doar lucrurilor care au mers prost. Includeţi în formulare şi o secţiune din care să obţineţi şi feedback-ul pozitiv, pentru a şti şi ce faceţi bine. Poate că vă gândeaţi să schimbaţi anumite detalii ale evenimentului, însă s-ar putea să nu realizaţi că este ceea ce invitaţii voştri apreciază. Puneţi întrebări de genul: „Care a fost cea mai bună parte a evenimentului?” sau „Ce vă determină să participaţi în fiecare an?”

 

4. Interesaţi-vă de tendinţe. Dacă toată lumea spune că evenimentul nu ar trebui să fie ţinut într-o zi de luni, ascultaţi-i.

 

5. Folosiţi datele imediat. Ceea ce aţi învăţat despre acest eveniment nu trebuie aplicat abia la următoarea ediţie. Folosiţi informaţiile imediat pentru următorul eveniment pe care îl organizaţi. Feedback-ul este un instrument grozav, deci asiguraţi-vă că îl folosiţi înţelept şi pe cât de des puteţi (ţineţi cont şi de faptul că nu toţi participanţii vor completa formularele de evaluare). Aceste informații pot ajuta enorm şi departamentul de relaţii cu clienţii al companiei.

 

Nu în ultimul rând, nu uitaţi să mulţumiţi participanţilor că şi-au făcut timp şi v-au oferit acest feedback.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments
back to top