Ultimele noutati Perform Media

Utilizarea benefica a invitatiilor online si a mail-urilor (I)

În prezent, trimiterea de e-mail-uri și de invitații online pentru un eveniment este mult mai uzuală decât trimiterea de invitații tradiționale, pe hârtie. Cu toate acestea, organizatorii de evenimente nu utilizează invitațiile prin mail sau e-vites – așa cum mai sunt ele denumite – la adevărata lor valoare.

Pentru a îmbunătăți rata de răspuns pentru evenimentele pe care vreți sa le organizati în viitor, încercați aceste 10 sfaturi pentru a fructifica la maxim e-invitațiile pe care le trimiteți. 

1. Invitații create de un profesionist

Dacă nu aveți nici timp, nici talent pentru a crea o invitație pe mail care să-i lase pe toți cu gura căscată, angajați un profesionist care să facă asta în locul vostru. O invitație profesionist concepută pe mail se va remarca în restul corespondenței cenușii care vă inundă căsuța poștală în fiecare dimineață. Cereți designer-ului grafic un design simplu, curat, cu suficient spațiu alb și un font clar, ușor de citit în variantă electronică.

2. Angajați un profesionist pentru scrierea textului

Credeți că scrierea textului pentru invitații este o sarcină simplă? Mai gândiți-vă o dată! E nevoie de abilități speciale pentru a meșteșugi un text elegant, care abordează tonul potrivit, care atrage cititorii, îi convinge de ceea ce vinzi și îi determină să acționeze – și toate astea într-un text compact. Merită să investiți într-un copywriter profesionist care să se ocupe de această sarcină. 

3. Fiți conciși, dar cuprinzători

O invitație nu e un eseu, cu toate acestea tot trebuie să includă toate elementele pe care invitații vostri trebuie să le cunoască. Pentru a evita confruntarea cu o puzderie de telefoane și mail-uri confuze referitoare la evenimentul vostru (care e locația, când va avea loc, despre ce e vorba), amintiți-vă să treceți toate detaliile – dată, oră, locație și agenda evenimentului pe scurt (un rezumat atractiv al tematicii abordate în cadrul evenimentului). Pentru a obține cele mai bune rezultate, trimiteți o invitație pe mail care să conțină toate detaliile esențiale – dată, oră, locație și o propoziție legată de scopul evenimentului. O dată ce invitatul a acceptat, mai multe detalii pot fi trimise prin intermediul unui formular online de confirmare, bogat în informații. 

4. Nu lăsați RSVP-ul fără un deadline

Un RSVP reprezintă un îndemn la acțiune – vreți ca oaspeții să vă trimită un mail sau să vă sune și să vă confirme sau infirme participarea la eveniment – astfel încât să-l planificați corespunzător. Faceți-l extrem de vizibil! Specificați clar acțiunea pe care doriți s-o facă invitații și întotdeauna stabiliți un deadline precis pentru RSVP. Desigur, nu uitați de follow-up-ul telefonic, mai ales în cazul VIP-urilor invitate. 

5. Atenție la subiectul mail-ului și la expeditor

Cei mai mulți oameni deschid mail-urile care vin de la persoane reale și nu de la o etichetă generică. Un mail care conține o invitație de la Mark Zuckerberg va fi deschisă de mai multe ori decât o invitație de la Facebook. Dacă oaspeții voștri vă cunosc și invitația e venită din partea unor persoane reale, vor fi mult mai predispuși să deschidă invitația.

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments
back to top