Ultimele noutati Perform Media

Tendinte in industria organizarii de evenimente

Tehnologia a acaparat în ultimii ani tot mai mult industria organizării de evenimente, însă, în ciuda rolului deosebit de important al tehnologiei în viețile și profesiile noastre, nu trebuie să uităm adevărata valoare creată de întâlnirile și organizarea de evenimente: aducerea oamenilor laolaltă și facilitarea interacțiunii sociale.

 

Pentru 2015 și 2016, tendințele în industria organizarii de evenimente se învârt în jurul unui singur element – omul. 

Iată care sunt cele 5 tendințe, conform Ungerboeck Software International, companie care furnizează soluții software pentru management de evenimente și locații:

 

1. Conținut, conținut, conținut. Alimentează „foamea” participanților pentru cunoștințe și menține evenimentul viu în spațiul digital: oferirea de conținut digital reprezintă o metodă foarte bună de a amplifica efectul conținutului generat în cadrul unui eveniment sau al unei expoziții. Furnizat prin intermediul canalelor de comunicare potrivite, conținutul atrăgător poate genera valoare adăugată pentru participanții la eveniment.

 

2. Formate inovative pentru evenimente. Implicarea audienței a fost unul dintre subiectele cel mai des discutate și analizate anul trecut. Este foarte adevărat că și evenimentele s-au schimbat semnificativ, prin focalizarea mai mare pe participanți. Tipul de conținut pentru eveniment și formatul se influențează reciproc și trebuie optimizate pentru publicurile țintă.

 

3. Millennials & Generația Y. O nouă generație de public ajută la dezvoltarea industriei, pentru că vine cu așteptări și experiențe diferite. Așa-numita generație Y a crescut practic cu tehnologia în brațe, prin urmare organizatorii de evenimente trebuie să-și adapteze ofertele și  în funcție de aceste aspecte. De asemenea, generația Y are un impact semnificativ asupra strategiilor de recrutare ale profesioniștilor HR: tinerii din generația Y au motivații și așteptări diferite despre mediul de lucru de la birou, în strânsă legătură cu menținerea unui echilibru între planul profesional și cel personal.

 

4. Tendințele tehnologice. Tehnologiile Bluetooth și iBeacons vor continua să joace un rol important în industria organizării de evenimente și expoziții, deoarece pot aduce valoare adăugată chiar experienței trăite. iBeacon este un sistem de micro-localizare promovat de Apple. Beacons (balize) sunt mici dispozitive electronice, care folosesc conexiuni Bluetooth pentru a transmite mesaje către telefoane mobile sau tablete. 

 

5. Social media & Evenimente. Aflată în strânsă legătură cu marketingul de conținut strategic, social media deține un rol important în succesul unui eveniment. Poate fi de mare ajutor atunci când se intenționează adresarea unui mesaj către o audiență specifică, implicarea acelei audiențe și comunicarea despre diferite evenimente și activități. Producerea de conținut relevant înainte și după un eveniment și distribuit pe rețelele de socializare poate crește valoarea importanței evenimentului pentru participanți.

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments
back to top